Aktuellt

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Torsdagen den 22 december

Hej!

Det har varit en minst sagt intensiv höst och under de senaste två månaderna har ”Ondskan” och ”Komma ut” varit på besök i Göteborg, Uddevalla, Falköping och ett flertal stadsdelar i och runtom Stockholm. Hade jag skrivit ner alla spännande möten under dessa veckor hade det blivit en alldeles för lång uppdatering, men bara en sådan sak som att häromdagen få ett blomsterbud med en julblomma från en skola visar verkligen på att mina besök är uppskattade.

Utöver skolor har Etnografiska museet i Stockholm anlitat mig och ”Komma ut”, i och med deras kroppsfestival, som de hade tidigare i år. Det är så härligt att allmänheten får möjlighet att ta del av föreställningen – helt gratis! Något annat som också är härligt, eller rent av fantastiskt, är det erkännande som jag nu har fått som dramatiker: I vår när Högskolan för scen och musik i Göteborg har sökningar till kandidatprogrammet i teater (Scenskolan) kommer ett utdrag från ”Komma ut” finnas med som en av texterna för de sökande att välja att framföra inför jurygruppen. Jag är så lyckad över detta besked.

Med detta i ryggen är det även kul att kunna berätta att min tvåpersonspjäs ”Imse vimse spindel” är färdigskriven. Den handlar om hat, svek och incest. Återigen är det ett tungt ämne, som jag jobbar med, men det känns också som att just incest är ett tabubelagt ämne, som få vågar prata om. Förhoppningen är att kunna repetera och spela föreställningen under senhösten 2017 och redan nu är jag i kontakt med min medspelare, som fullkomligen älskar manuset. Extra kul är även att produktionen för några veckor sedan fick sitt första ekonomiska stöd och att jag har fått ett samarbete med Rise Sverige (Riksföreningen stödcentrum mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen.)

Utöver det ekonomiska stödet har jag fått motta två stycken sångstipendier, både från Sverige och Finland. Detta för mitt fortsatta arbete att fördjupa min sångteknik med sångprofessorn, tillika min mentor, Ross Campbell i London. Jag var där i början av november och hade en fantastisk, fullmatad sångdag och nästa tillfälle i februari är redan inbokat.

Utöver alla föreställningar och planeringar för desamma har det blivit många roliga sidoprojekt. I samband med första advent var jag och 30-tal sångare runt om i Stockholm och sjöng för olika mediabyråer i ett så kallat Sångogram, där blommor (som i Blommogram) byts ut mot sång. Det var oerhört uppskattat och något, som jag hoppas får möjlighet att göra även i framtiden.

Jag har också hunnit med att hålla i några uppskattade föreläsningar, så som jag alltid gör ett flertal gånger per år på olika artistutbildningar. Ett annat roligt uppdrag var det som skedde för bara någon vecka sedan, i och med en modellsession för elbolaget Vattenfall. Vi var i Saltsjöbaden och fotograferade under en hel dag och resultatet får vi se någon gång i januari. Så fort jag får bilderna kommer jag självklart lägga ut desamma under fliken ”Galleri” och underrubriken ”Modell”. Det roliga är att fotografen, som jobbade den här dagen, är samma fotograf, som jag arbetade för i och med Telias kampanj under 2013.

Ta nu hand om varandra, vila ut under julen och så lovar jag att komma tillbaka med en uppdatering när julmaten lagt sig, granen är utslängd och massor av föreställningar har spelats. Vem vet, kanske föreställning nummer 400 av ”Ondskan” har gjorts då…

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF