Aktuellt

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Lördagen den 11 juni 2016

Hej!

Nu sitter jag på tåget hem till Stockholm, efter att ha varit iväg i nästan en månad med ”Ondskan” runt om i Sverige. Det blev besök i Värnamo, Karlskrona, Orust och Göteborg. Dessutom har jag, mellan alla dess varv, även hunnit med en urpremiär och en turnépremiär (idag faktiskt) av min HBTQ-monolog ”Komma ut”.

Premiären skedde under Karlskrona Pride och på måndagen, efter lördagens premiär, när jag läste recensionerna var det ganska svårt att hålla tillbaka glädjetårarna. Det var så himla många fina beskrivningar om min gestaltning och mitt manus och är ni nyfikna går det att läsa mer om detta under fliken ”Komma ut”. Både efter premiären och turnépremiären fick jag stående ovationer och det är svårt att beskriva den lycka man uppfylls av efter så mycket komplimanger. Det är dessutom otroligt häftigt hur teater kan påverka människor så mycket. Just detta att jag endast använder min egen kropp som ett instrument och får människor att gapskratta, gråta och bli berörda under ett och samma tillfälle.

När stoppet kom till Göteborg och ”Komma ut” blev det väldigt mycket medial uppmärksamhet. Idag uppmärksammades det i GP och igår blev det en intervju med en reporter från Västtrafiks Pling-sida, som varje dag finns med i Metro Göteborg (publicering nu på fredag) samt en längre intervju i P4 Göteborgs eftermiddagsprogram.

Förutom alla dessa lyckade spelningar under denna knappa månad har jag även sedan förra inlägget i mars varit på besök på andra platser med ”Ondskan”; Götene, Göteborg igen, Sotenäs och i Tanum, där jag bland annat spelade otroliga 300:e föreställningen (där det bjöds på smarrig tårta!). Jag hade nog aldrig någonsin trott att det skulle bli en sådan succé när jag hade min premiär på Teater UNO för cirka tre år sedan. Jag är otroligt tacksam för den här spännande resan och jag hoppas även att ”Komma ut” ska mottagas på samma sätt framöver och komma upp i samma antal föreställningar. Under hösten kommer jag spela dessa två monologer parallellt både i Stockholm, Västra Götaland och Blekinge. I de två sistnämnda länen är allting redan uppbokad inför resten av 2016.

Utöver alla föreställningarna har jag haft ännu en vår med lyckade föreläsningar runt om på musikalutbildningar i Stockholm. Jag har pratat om hur det är att vara kulturentreprenör och egenföretagare, hur man blir attraktivare på arbetsmarknaden samt knepen för att bli ännu mer unik i en yrkesgrupp där många människor slåss om få jobb. Det är alltid inspirerande att åka upp på skolorna och träffa alla hungriga elever och lika mycket som jag hoppas kunna vara en inspiratör, lika mycket får jag tillbaka av dessa kloka ungdomar.

För det är ju just detta. Du blir alltid färdiglärd. Om du känner så, då tycker jag att det är dags att sadla om till ett nytt yrke. Jag blir därför alltid så glad när det finns tillfälle för kompetensutveckling och bara för någon månad sedan var jag på ett kulturseminarium i Stockholm, där jag fick mycket ny kunskap. Och bara dagen efter var det även skolpremiär i Stockholm med ”Ondskan”.

Det kommer bli en väldigt händelserik sommar och även om ”Ondskan” har tagit ”sommarlov” sker mycket annat roligt; fotosession redan nu på fredag, Norrlandspremiär av ”Komma ut”, medverkan i TV4 Nyhetsmorgon under Stockholm Pride-veckan, spännande möten med olika teatrar och mycket, mycket mer! Jag lovar även att unna mig lite ledigt och ta både 20, 30 eller 40 glassar på vägen.

Glad sommar!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF