Aktuellt

(Uppdateras var 6:e-8:e vecka)

Söndagen den 7:e september 2014

Hej!

Nu är jag plats i Helsingfors och vi har repeterat i fyra veckor inför Finland-premiären av ”Mamma Mia”. Det är ett fantastiskt gäng, som ger så mycket energi, både i replokalen och privat. Vårt kreativa team tillsammans med personalen på Svenska teatern, där vi kommer att spela under minst 1,5 år, har verkligen hittat många kreativa, talangfulla och fina människor.

I maj, när jag var i Helsingfors sist, studerade vi in alla stämmor och alla sångtexter och därför har fokuset i första hand nu varit spelscenerna och framför allt all koreografi. Det har gått mycket bra och vi har redan hunnit ha ett första så kallat ”torrgenomdrag” av musikalen. Detta var under enklare former, utan mask och kostym i repsalen, men vi fick ändå en första helhetsbild och jag tror verkligen att det här kommer bli riktigt bra! I fredags träffade vi orkestern för första gången och samsjöng med dem. Det var riktigt ösigt, nivån höjdes ytterligare och det tillförde så mycket ny energi till hela gruppen. I lördags gick vi in på scenen för att jobba med övergångar mellan scenerna i samråd med scenografin och scenteknikerna och på måndag börjar vi jobba från början igen med scen för scen. Jag ser verkligen fram emot premiären och jag hoppas publiken kommer ha lika kul av att se föreställningen, som det är för oss att göra den!

Precis innan repetitionsstart hann jag med två väldigt fina inspirationsresor till Berlin och Oslo. Förstnämnda är en otroligt kulturell stad och vi hann bland annat med att besöka de främsta minnesplatserna för andra världskriget, smaka på mycket tyskinspirerad, god mat samt se ”Blue Man Group”, som har sin show där för tillfället. Talangfulla, färgrika (både bokstavligt och bildigt talat) och mycket humoristiska var artisterna i föreställningen.

Andra stoppet var Oslo och även en resa med Color Fantasy, där jag jobbade som showartist under hela 2010. Det var väldigt kul att vara tillbaka igen, träffa gamla kollegor, både på och utanför scenen, och att se de otroligt fina showerna. Jag vet hur lycklig jag var under hela det här året ombord och jag hoppas verkligen få möjlighet att komma tillbaka dit igen i framtiden.

Nu ligger fokuset på premiären om knappa tre veckor och jag lovar att rapportera hur allting går. Redan nu har 70 000 (!) sålts och det finns knappt platser kvar på parkett under hela hösten.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF