Aktuellt

(Uppdateras var 6:e-8:e vecka)

Fredagen den 14:e mars 2014

Hej!

Efter flera månader av väntan kan jag äntligen göra följande officiellt:

Från hösten 2014 kan ni se mig i musikalen ”Mamma Mia” på Svenska teatern i Helsingfors! Jag kommer att vara ersättare/inhoppare för Chili/Pepper samt medverka i ensemblen.

Redan nu har över 60 000 biljetter sålts, hösten -14 är nästan fullbokad och i februari i år släpptes biljetterna till våren -15. Trycket är stort och jag hoppas att så många som möjligt tar sig tid att åka till Helsingfors för att uppleva den ultimata feel good-musikalen. Det här är verkligen en av mina drömmusikaler och drömroll, vilket gjorde mig nästan stum när de ringde och erbjöd mig jobbet.

Förutom att ha njutit av att skriva kontrakt för ”Mamma Mia” har jag under årets två första månader jobbat sida vid sida med regissören Ronny Danielsson i Uppsala Stadsteaters uppsättning av ”Cabaret” med bland annat Sarah Dawn Finer och Babben Larsson i en av de stora rollerna. Det var en väldigt givande period och jag är väldigt stolt över uppsättningen och de otroligt fina prestationerna på och utanför scenen. ”Cabaret” är ständigt aktuell och jag vill varmt rekommendera er att se föreställningen.

Förutom att det har varit en spännande repetitionsperiod i Uppsala har jag fått uppleva otroligt många kulturella arrangemang i både Stockholm och Uppsala. Några som kan nämnas är Guldbaggegalan, QX-galan, VIP-kryssning med Cinderella, Golden Hits, ”Min vän fascisten”, invigningar, provsmak-menyer med mera. En extra stor hyllning till den helt fenomenala ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”. Sällan har jag blivit så berörd av en teateruppsättning som den här och när jag mötte en av skådespelarna efteråt var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Synd att den inte spelas längre, men dyker den upp igen i Uppsala-regi, tveka inte en sekund att se den!

Det flyter på så otroligt bra just nu och idag har jag precis avslutat en 2-veckorsturné med ”Ondskan” i Blekinge, där i princip samtliga städers gymnasieskolor i länet har fått besök. Känslan av att ha premiär och premiärfest på en lördag av ”Cabaret”, åka ner till Karlskrona dagen efter och att ha nypremiär av ”Ondskan” på måndagen, har minst sagt varit speciell. Under dessa två veckor ”firade” vi bland annat hundrade (!) föreställningen och Ungdomens hus, som hade föreställningen just den dagen, hade köpt kaffe och tårta. Tusen tack!

Nu har jag, som att inte allt annat är gott nog, börjat skriva kulturkrönikor i BLT (Blekinge Läns Tidning). Detta kommer jag att göra en gång i månaden fram till sommaren. Till en början.

Framöver fortsätter även ”Ondskan” i stora delar av Västra Götaland, jag kommer att agera sångare i ”Speldags” och självklart kommer jag hålla er uppdatera om alla nyheterna med ”Mamma Mia”. När sommaren närmar sig kommer jag att lägga upp spelschema här på hemsidan och under tiden rekommenderar jag er att gå in på mamma-mia.fi för vidare information.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF