Aktuellt

(Uppdateras ungefär varannan månad)

Tisdagen den 7:e juli 2015

Hej!

Här kommer en hälsning från ett 30-gradigt New York. De senaste två veckorna har jag spenderat här och bland annat sett tre musikaler (”Wicked”, ”Kinky boots” och ”On the town”) samt den interaktiva dansteater-föreställningen ”Sleep no more”. Fler föreställningar blir det framöver, men just nu – de kommande två veckorna – är det dans på Broadway Dance Center, som gäller. Det är otroligt inspirerande att vara på den här typen av skola och ta del av alla kompetenta lärare. Det har tagits klasser i modernt, kommersiell modernt, jazz, stepp och framöver blir det även floor teqnique och tidigare tagna genrer.

Förutom allt fokus på dansandet och föreställningsbesökandet har vi även hunnit med att ”leka turister”, även om det blev mycket färre sådana saker, då jag har varit här en gång förut för två år sedan och bockade av alla ”måsten” då. Den här gången var det mer fokus på att äta på goda restauranger, men även uppleva staden från en helikopter samt tills sjöss på en yacht.

Det har varit många resor de senaste två månaderna och i juni var jag en snabb runda över i London och mötte min sångcoach där – Ross Campbell.  En varm, väldigt kunskapsrik och fantastisk pedagog, som fick mig att tänka i nya banor gällande min sångteknik. Jag hoppas kunna besöka honom igen, men även få över honom till Sverige så att han kan hålla masterclasses i både Göteborg och Stockholm. Jag kommer lobba för den här idén framöver och vet du någon, som kan komma med tips på lokal och arrangör, tveka inte att kontakta mig.

Ett annat ställe, som fick besök direkt efter att sista föreställningen av ”Mamma Mia!” avslutades i slutet av maj, var Köpenhamn. Det blev många fina dagar i solen och med fokus på musikalen ”Cabaret”. Jag älskade hur de hade jobbat så medvetet med både ljus och ljud och dessutom var det väldigt trovärdiga och starka skådespelarprestationer. Det är synd att den inte kommer att fortsätta, för det här var verkligen en mäktig och väldigt obehaglig upplevelse.

Återigen har jag blivit tilldelad stipendium för mina kulturella insatser och självklart känns det väldigt smickrande. Den här gången för min HBTQ-monolog ”Komma ut”. Det går verkligen jättebra och för bara några dagar sedan kontaktades jag av en Pridefestival, som vill ha med mig där nästa sommar. Häftigt och hedrande! Repetitionsstart sker i januari.

Parallelt med repeptionerna med ”Komma ut” kör jag ”Ondskan” i Västra Götaland och Blekinge under våren 2016. Det bokas på väldigt bra och ibland är det nästan så att jag får nypa mig i armen för att inse vilken succé föreställningen har blivit. I juni, efter resan i Köpenhamn, var jag i Göteborg och spelade och kom över ”200 föreställningar”-strecket. Den är fortfarande väldigt kul att spela och det är väldigt glädjande att höra reaktionerna och få den fina responsen efteråt.

Några veckor kvar i New York alltså, därefter hem till Karlskrona för bland annat workshop i modern dans, men även recensionsjobb. Där blir jag i en vecka, därefter ett kort besök i Stockholm och sedan tillbaka till repetitionerna och nypremiären av ”Mamma Mia!” i mitten av augusti.

Njut av sommaren, det ska jag!

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF