Aktuellt

(Uppdateras var 6:e-8:e vecka)

Måndagen den 23:e februari 2015

Hej!

Inför det här nya året, som snart redan har pågått i två månader, lovade jag att skriva om det nya projektet, som jag har jobbat på parallellt med ”Mamma Mia!” under hösten. Nu kan jag äntligen göra det officiellt att jag har skrivit en HBTQ-monolog, som heter ”Komma ut” och som är fritt inspirerad efter Anders Öhrmans roman med samma namn. Tanken är att föreställningen ska turnera runt, dels som en offentlig föreställning, dels som klassrumsteater runt om i hela Norden.

Redan nu kan jag berätta att det finns många intressenter och samarbetspartners på G, regissören är redan kontrakterad (Conny Hoberg, som jag jobbade ihop med i och med succén med ”Ondskan”) och i mars kommer nationalscenen Svenska teatern i Helsingfors i Finland att ha en intern pjäsläsning med just min pjäs. Det innebär att det konstnärliga rådet kommer att få ”Komma ut” uppläst av en av teaterns fasta skådespelare. Jag känner honom mycket väl och han är en fantastisk skådespelare, som verkligen är genial med sin textanalys. Vi ska under veckan sätta oss ner och diskutera och analysera texten ännu djupare för att den ska bli så vass som möjligt inför sin första uppläsning.

Föreställningen kommer förhoppningsvis ha urpremiär senvåren 2016, men min tanke är att under första halvåret nästa år köra ”Ondskan” i Blekinge och Västra Götaland och parallellt med detta repetera in ”Komma ut”. En första förhandsvisning av monologen kommer ske i mars i Stockholm (nästa år alltså) och förhoppningen är att kunna ha urpremiären på West Pride senare samma år. Därefter hoppas jag kunna jobba med både ”Ondskan” och ”Komma ut” från hösten 2016, men med tanke på hur spännande den här branschen är kan det alltid dyka upp andra projekt vid sidan om, så det gäller att ha is i magen och vara öppen för alla förslag.

Vi jobbar på med ”Mamma Mia!” i Finland och har kört över 100 föreställningar, vilket känns ofattbart i och med att vi hade premiär igår… Det känns som det i alla fall och det är underbart att det fortfarande är lika kul. Nu har vi dock varit lediga en vecka och då åkte jag över till Sverige och Göteborg och hade jag teaterövningar med alla årskurs 9 i Stenungsunds kommun. Dessa elever såg mig framföra ”Ondskan” för drygt ett år sedan och det här blev en fördjupning av föreställningen och vi jobbade mycket med samarbete och tillit.

Det händer spännande saker hela tiden, men för att nämna några få saker till har det varit mycket nätverkande den sista tiden med tanke på att jag har besökt flera olika galor; svenska och finska QX-galan samt Guldbaggegalan. Jag har dessutom kommit med i Azzuro models, som är en finsk, välkänd modellagentur, där jag hoppas kunna få många givande och spännande uppdrag. Framöver väntar en spännande vår och jag lovar att berätta mer vid nästa uppdatering.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF