Aktuellt

 

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Lördagen den 22 oktober

Hej!

Om du inte gillar att resa och träffa nya människor ska du inte satsa på att bli artist eller skådespelare. Den här hösten har bestått av väldigt mycket tid på tåget, men samtidigt har det också gett mig väldigt många möten med nya, fina och spännande människor och jag har besökt städer och platser, som jag aldrig kanske hade besökt annars.

Hösten fick en superstart med 13 föreställningar av både ”Ondskan” och ”Komma ut” på 5 (!) dagar i Göteborg. Det var i Sveriges nästa största stad, som skolpremiären av min HBTQ-monolog skedde. Det är alltid nervöst att se hur elever reagerar jämfört med vuxna, men den otroligt fina responsen, både från barn och vuxna, hade jag aldrig vågat drömma om. Så har det även fortsatt hela hösten.

Jag har nu även varit på min fjärde Pride-festival och spelat och den här gången var det Kalmar som fick besök. Recensionerna var lika fina som förut och jag spelade även för ett flertal gymnasier.

Direkt efter detta åkte jag till Karlstad för att medverka i Abundance Dance Festival, en internationell dansfestival, där jag medverkade som dansare och pedagog i stepp och modernjazz. Cirka 60 danskonstnärer från 13 länder medverkade. Det var tre dagar fyllda med dansklasser, seminarium, workshops, filmvisningar och så klart massor med dansföreställningar. Det var en riktig energikick och fick mig verkligen att få mycket ny dansinspiration.

Jag har även haft den offentliga ”Komma ut”-premiären i Stockholm, som blev på moment:teater i Gubbängen. Det var fullsatta föreställningar, folk verkligen hyllade den (så även DN) och någon så stor som Sissela Kyle var på plats och sade att föreställningen berörde. Jag är så tacksam för alla människors kärlek och även väldigt glad för den mängd blommor (och choklad!), som jag fick motta under alla speldagarna. Det är även därför extra glädjande att det blir ytterligare en offentlig föreställning i Stockholm, men denna gång på Etnografiska museet i november och dessutom gratis för publiken.

Under hösten har Blekinge haft besök av ”Komma ut” under två omgångar, dels denna vecka då det var turné, dels några veckor tidigare då de flesta gymnasieskolor i Karlskrona hade bokat in den. Under andra omgången medverkade jag under Skolscen Sydost. Redan på plats var det många kulturombud, som kom fram och sade att de tänker boka upp monologen och en kultursamordnare, som redan har bokat in 2 veckor, sade att ”dina föreställningar får mig alltid att gråta och bli berörd”. Kan man få bättre betyg som skådespelare?!

Parallellt med de 40 föreställningar av ”Komma ut” har jag under hösten fortsatt med ”Ondskan” runt om i vårt land. Nu har den spelats över 360 gånger och när jag var på Västerholms friskola i Stockholm hade de till och med köpt en present till mig för att fira min föreställning nummer 350 hos dem. Det är ju väldigt lyxigt att jag på så många ställen ofta få presenter i form av blommor, choklad, tröjor och vackra glasföremål.

Det är fortsatt intensiva veckor framöver och tack vare att det är så himla kul gör det ingenting alls. Nästa vecka blir det fokus på föreläsningar på musikalutbildningar och båda monologerna får vila en stund. När höstlovet är över är det återigen dags att besöka nya platser och förhoppningsvis få flertal personer att bli berörda och gripna av både ”Ondskan” och ”Komma ut”.

Vi hörs!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF