Aktuellt

 

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Söndagen den 23 april

Hej!

De senaste två månaderna har det varit väldigt mycket fokus på ”Komma ut”. När jag var nere i Karlskrona under två veckor och körde den för samtliga årskurs 9 spelades bland annat föreställning nummer 100. Detta uppmärksammades i ett fint reportage på Norden största HBTQ-sajt QX:
https://qx.se/noje/kultur/140082/oskar-gor-sin-100e-komma-ut-monolog/

Utöver reportaget där var det ett flertal andra medier (TV och tidningar), som uppmärksamma detsamma. Friskolan Galären, det högstadiet där jag gick under min uppväxt, var faktiskt de som fick se mig spela nummer 100. De bjöd på kaffe och tårta för att fira ”jubilaren”. Detta kan ni se bildbevis på min Instagram.

Allt fler och fler skolor jobbar nu med att HBTQ-certificeras runt om i landet och därför får jag väldigt många förfrågningar om ”Komma ut” just tack vare detta. På Kungsholmens grundskola precis före påsken var jag på besök och de såg det som ett naturligt steg att bjuda in mig och föreställningen.

När det dessutom var temahelg med Stolta föräldrar, ett nätverk med föräldrar till barn som är HBTQ+, var jag på plats och spelade min monolog där. Det var ett otroligt fint gensvar och de var alla mycket tacksamma för att jag var på besök. Jag är så glad att det här nätverket finns runt om i Sverige och finns som stöd för så väl barn, som vuxna.

Även ”Ondskan” har jag spelat och det är fantastiskt att den fortfarande är så populär fyra år efter det att jag hade premiär av den i mars 2013 på Teater UNO. Jag fick även en fin hälsning via post (ovanligt nu för tiden!) från nämnda teater, som tycker det var kul att allting började hos just dem och att succén är ett sådant faktum med över 400 föreställningar!

Ett intressant och givande möte hade jag med Rise Sverige, som kommer vara samarbetspartner i och med uruppsättningen av ”Imse vimse spindel”, som är min senaste föreställning. Det är en tvåpersonspjäs om hat, svek och incest. Det är ett tungt ämne och därför känns det väldigt bra att ha med Rise under hela processen och även när vi börjar turnera och når ut till en publik där säkert ett flertal personer har blivit eller blir utsatta för sexuellt våld av familj, släkt eller någon annan närstående.

I veckan kommer jag att gå på en masterclass i sång, som har anordnats av Musikalliansen och RUS. Det är tack vare mitt initiativ att min mentor och tillika sånglärare Ross Campbell från Storbritannien kommer på besök under två intensiva sångdagar med tio utvalda sångare. Sedan jag skrev sist här på ”Aktuellt” har jag varit över i UK på besök hos Campbell, som har sin bas där. Jag hoppas återigen på givande dagar!

Utöver föreställningar och sånglektioner har jag hållit i föreläsningar, så som jag gör på många musikalutbildningar, teaterhögskolor och folkhögskolor. Senast fick Balettakademien Stockholm och Kulturama besök. Jag föreläser om hur de blir attraktivare på artistmarknaden, hur du gör dig mer unik som artist samt vad man ska tänka på som egenföretagre inom kultursektorn.

Det är så många krokar ute för olika projekt nu, men de är fortsatt på ”hold”, så jag kan tyvärr inte säga mer för tillfället. Så fort det blir klart kommer jag självklart att skriva ner det här. Orkar ni inte vänta två månader till nästa uppdatering kan ni alltid följa mig på FB-sidan ”Sternulfs Nöje”.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF