Aktuellt

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Onsdagen den 17 augusti

Hej!

Det känns inte alls som det var länge sedan, som jag önskade er en trevlig sommar, men sedan förra inlägget har det redan gått två månader. Jag har fått vila upp mig en del under sommaren, men samtidigt har det hänt otroligt många roliga och spännande saker. Ett utkast till en ny tvåmannapjäs är färdigskrivet bland annat…

Turnépremiären av ”Komma ut” under West Pride skrev jag om förra gången och efter den dagen var det bara cirka två veckor innan det var dags för Norrlandspremiären i och med Kiruna Pride. Jag har aldrig varit så långt upp i landet och det mest fascinerande tycker jag är att det aldrig blir mörkt på sommaren. Publiken i Kiruna var väldigt kärleksfulla och det blev återigen en mycket fin respons, med gråt och skratt om vartannat.

Två andra väldigt roliga saker har hänt på resan med ”Komma ut”. I juli blev jag förlagd på Colombine förlag, som är Sveriges största teaterförlag. Det är häftigt när ens första manus som dramatiker får en sådan kvalitetsstämpel. Förutom detta har jag även medverkat under TV4 Nyhetsmorgon under Stockholm Pride-veckan. Jag berättade om föreställningen och gav även ett smakprov. Sedan hade jag minst sagt att göra under två dagar! Telefonen plingade till konstant och det var sms, Messanger, Facebook, Instagram och samtal som avlöste varandra. Jag har sällan blivit så kärleksbombad, som under dessa två dagar.

Innan allt det här hände var jag på en 2-dagarsresa till London för att besöka min mentor tillika sångprofessorn Ross Campbell. Det var två otroligt lärorika dagar och jag ska åka tillbaka dit i november för ytterligare drillning. Det blev dock ett turistbesök redan nu i augusti, där det blev att njuta av skräckteatern ”The women in black” och de två musikalerna ”Guys and Dolls” och ”Kalle och chokladfabriken”, vilka jag varmt kan rekommendera alla människor oavsett musikalsmak.

Andra shower, som var inspirerande att se, var också de under en Medelhavskryssning som skedde i juli. Då jag själv har jobbat på Aida Cruises (med turer i Medelhavet och Afrika under 2008) är det extra kul att komma ombord ett annat fartyg och se hur deras underhållningsutbud är. Favoriterna var JackPack, ett ratpack-band, som kom fyra i Talang i Storbritannien för några år sedan.

Förutom allt slappande och showtittande har det även blivit två häftiga plåtningar med fotograf Erik Jäderholm. Den ena sessionen finns redan upplagd under fliken ”Galleri” och underrubriken ”Modell” här på hemsidan. Den andra gjordes igår, vilket innebär att det kommer dröja några dagar innan resultatet blir publicerat.

Snart drar hösten igång på riktigt och nästa vecka är det fullt fart med 13 (!) föreställningar på fem dagar. Det blir både ”Ondskan” och ”Komma ut” och det kommer ske i Göteborg. Veckan efter är det tillbaka i Stockholm igen, där båda monologerna kommer spelas för fullt. Hösten kommer vara minst sagt intensiv och för att följa mig mer än bara via ”Aktuellt” kan ni läsa fliken ”Överblick”, se foton under Instagramkontot sternulf.se samt framför allt gilla FB-sidan ”Sternulfs Nöje”.

Vi hörs!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF