Aktuellt

(Uppdateras var 6:e-8:e vecka)

Lördagen den 12:e juli 2014

Hej!

Förra gången avslutade jag ”Aktuellt” med att berätta om två stipendier, som jag hade tilldelats. Lyckan har fortsatt le mot mig och under maj och juni månad fick jag ytterligare två stipendier. Det första är från Ottarfonden för en monolog, som jag skriver på och som ska vara klar för uppspel under 2016. Nummer två är från Eduard Magnus Musikfond för fortsatta studier inom sång. Självklart känns det skönt med bekräftelse efter allt hårt jobb under dessa sju yrkesverksamma år och alla de timmar innan dess, som jag har spenderat i olika träningslokaler.

Det var en fortsatt väldigt lyckad repetitionsperiod med ”Mamma Mia”-gänget under maj månad. Vi hann bli klara i studion fyra dagar tidigare än beräknat och vår musikaliske ansvarige var väldigt imponerad över denna bedrift. Nu har vi sommaren på oss att öva själva på sångerna och manuset. I början av augusti är vi tillbaka igen i Helsingfors och kommer starta med koreografin och skådespeleriet och därefter sätta samman allting. Jag ser verkligen fram emot det här oerhört mycket och jag ska försöka uppdatera er precis innan premiären är i slutet av september.

Efter det att jag kom hem från Finland var det full fart med en gång. Jag har under sommaren sjungit på två bröllop, varav ett var jag toastmaster på, och det är alltid väldigt speciellt att sjunga i kyrkor och just på bröllop. Akustiken i kombinationen med det speciella tillfället gör det ofta mycket magiskt och minnesvärt, oavsett om man känner brudparet eller inte.

”Ondskan” fortsatte även det under juni och fick ännu en gång mycket fin respons. Det sista framförandet var i mitten av månaden och då hade monologen efter 1,5 år spelats cirka 170 gånger. Hela resan har varit otrolig och jag kan garantera att ”Ondskan” kommer att återupptas igen i framtiden. Kanske tidigare än man kunnat tro…

Förutom skådespeleri på scenen har jag även jobbat med två reklamfilmer sedan sist. Det var dels för ”Forever living products”, dels för Burger King. Helt skilda kunder alltså och olika produkter, men alltid lika kul att stå framöver kameran. Resultatet kommer så småningom att läggas ut under fliken ”Media”.

Nu har jag även haft möjlighet att vara ”hemhemma” i Karlskrona, där det har varit en hel del avslappning, men inte helt jobbfritt. Jag har skrivit mina första teaterrecensioner, fortsatt fått mina krönikor publicerade i länstidningen varannan vecka och jobbat med trogna sångelever, som tar emot mig med öppna armar när jag är på besök i Blekinge.

Om ni tycker att det är för lång tid mellan uppdateringarna här, rekommenderar jag er att följa och gilla ”Sternulfs Nöje” på Facebook och Twitter. Förstnämnda sociala media har ny information i alla fall en gång i veckan.

Vi ses och NJUT av sommaren!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF