Aktuellt


(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Tisdagen den 21 februari

Hej!

Ett nytt spännande år har dragit igång och det inleddes för egen del i New York. Det är alltid härligt att vara på plats i staden som aldrig sover och även om det var återhämtning och semester, blev det en hel del kompetensutveckling ändå. I mitt fall innebar det bland annat att se tre musikal – ”Mathilda”, ”In Transit” och ”Aladdin”. Ingen dans den här gången, men om jag känner mig själv rätt så dröjer det inte länge innan New York får besök igen…

Nästan direkt när jag kom hem till Stockholm igen var det dags för årets första fotosession med Rickard Unge Photography. Jag är oerhört nöjd med resultatet, som ni kan se om ni går in på fliken ”Galleri” och klicka vidare på ”Modell”. Det kommer förhoppningsvis blir många fler tillfällen att jobba ihop i framtiden.

Efter bara ha varit hemma en vecka i Stockholm efter New York-resan var det dags att börja vårens turné. Första stoppet var i Värnamo, där alla årskurs 8 fick se ”Komma ut”. Återigen fick jag en väldigt fin respons från både elever och personalen och dessutom fick jag möjlighet att genomföra en mycket uppskattad teaterworkshop en av kvällarna. Utöver Värnamo har även Göteborg, Skövde och Uppsala fått besök av både ”Komma ut” och ”Ondskan” och det är väldigt glädjande att hela tiden mötas av så många hurrarop och fina kommentarer om det viktiga arbetet jag gör i och med det här två föreställningarna.

Jag fick även möjlighet att besöka Västerås för bara någon vecka sedan, då det var Riksteatern i Mellansverige, som anordnade Utbudsdagen på CuLTUREN där. På plats fick jag visa ett utdrag från ”Komma ut” och redan samma dag var det många riksteaterföreningar, som var intresserade av att boka upp föreställningen inför hösten 17/våren 18. Och på tal om våren 18 för jag nu en dialog med en teater gällande just ”Komma ut” hos dem. Jag återkommer när alla papper är påskrivna och jag kan göra det offentligt.

Det har inte endast varit jobb på scenen hela tiden, utan nätverkande i form av mingel och event har avlöst varandra under de här senaste två månaderna. För fjärde året i rad var jag på plats på Guldbaggegalan och QX-galan, två galor som verkligen skiljer sig mycket åt. Det är alltid fantastiskt kul att få träffa så många kollegor, så det blir en slags firmafest på båda tillställningarna.

Jag kan även skriva och berätta att arbetet med den nya tvåpersonspjäsen ”Imse vimse spindel” går framåt. Affischen är klar och inom kort kommer det skapas en flik här på hemsidan, där det hela tiden går att följa arbetet. Även om förhoppningen om repetitionsstart sker i slutet av året har arbetet redan påbörjats för fullt. Första genomläsningen med motspelaren Åsa-Lena Hjelm är gjord, många ansökningar för ekonomiskt stöd är inskickade och redan nu har besked kommit från både SOCMF och Region Blekinge, som väljer att stötta projektet.

Det är mycket som händer även nu framöver, och redan ikväll åker jag återigen till London och sjunger för Ross Campbell, sångprofessorn och tillika min sångmentor. Han är otroligt inspirerande och tack vare mitt samarbete med RUS och Musikalliansen kommer han kommer över till Stockholm i slutet av april och har två dagar masterclass/workshop tillsammans med mig och 8-10 andra sångare.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF