Aktuellt

 

(Uppdateras ungefär varannan månad.)

Lördagen den 19 mars 2016

Hej!

Det har varit en minst sagt intensiv period och sedan sist jag skrev här i början av januari har jag både hunnit repetera in min egenskrivna HBTQ-monolog ”Komma ut” och haft förhandsvisning av densamma. Repetitionerna har skett i Göteborg, då min regissör är verksam där. Det har varit väldigt spännande, nervöst och smått skrämmande att jobba med sitt eget verk, men efter onsdagen och torsdagens genomdrag inför publik känner jag mig desto lugnare. Det var ett oerhört varmt mottagande både från den yngre publiken (en årskurs 8 och en årskurs 9 i Göteborg) och den äldre publiken (specialinbjudna gäster inom kulturbranschen i Stockholm) och det känns oerhört fint med all den positiva feedbacken efteråt. Nu siktar jag vidare inför urpremiären, som kommer att ske under Karlskrona Pride i slutet av maj.

Parallellt med ”Komma ut”-repetitionerna har jag spelat ”Ondskan” runt om i Västra Götaland och Dalsland. Efter den 250:e (!) gången, som spelades för en årskurs 9 i Göteborg, fick jag till och med en spontanapplåd av den klassen. Jag är så himla glad och tacksam för att föreställningen fortsätter att beröra och att den hela tiden väcker frågor kring mobbning, utsatthet och kring det viktiga ämnet värdegrund. Nu när ”Ondskan” kommer flytta till Stockholm (även om VG-regionen fortsatt kommer kunna boka in den!) hoppas jag även att den kommer kunna slå igenom här och få skolorna att få in teatern, som ett stimulerande verktyg i undervisningen.

Nästan direkt efter det att jag kom hem från avslutningsföreställningen av ”Mamma Mia” blev jag kontaktad av Marklund film. De ville ha med mig i en intern reklamfilm och inspelningen skedde i början av året. När jag får det färdiga resultatet kommer det som alltid att läggas ut under fliken ”Media”.

Det har inte bara varit hårt arbete hela tiden, utan det har återigen varit massor med härliga galor, som det alltid är i början av året. För tredje året i rad var jag på Guldbaggegalan och fick till ett ordentligt nätverkande med många kollegor. Bara någon vecka senare var det dags för QX-galan, som även den var på Cirkus. Två helt olika galor, men som alltid är lika festliga att gå på.

Snart kommer det dyka upp detaljer inför höstens offentliga föreställning av ”Komma ut”, som sker på en mycket innovativ teater ”någonstans i Stockholm”. Det sker hela tiden nya saker och inom kort kommer jag även att börja skriva kulturkrönikor för artistsajten StagePool.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF