Aktuellt

(Uppdateras var 6:e-8:e vecka)

Tisdagen den 23:e december 2014

Hej!

Under hösten har jag blivit belönad fyra gånger för mina kulturella insatser och för kommande projekt. Det känns så himla kul att få en sådan bekräftelse och samtliga åtta (!) stipendium under året kan ni läsa under fliken ”Karriär (CV)”. Två av priserna har varit från mitt hemlän Blekinge och min kära moder har fått vara min representant och tacktalsuppläsare vid båda tillfällena.

”Mamma Mia!” har gjort fortsatt succé i Finland. Det skrivs idel lovord och jag har fått möjligheten att hoppa in i min drömroll som Chili (i filmen heter han Pepper) under tio tillfällen under hösten. I nuläget har redan 100 000 biljetter sålts och höstens försäljning 2015 är redan igång. Jag är otroligt tacksam för att få vara med i den här produktionen och att få lära känna så många kompetenta och fina människor, både på och utanför scenen. Det har varit många besök från vänner också, som alla säger att det är bland det bästa som de har sett. Har ni vägarna förbi Helsingfors framöver, tveka då inte att besöka Svenska teatern och se om det finns några biljetter kvar för just den dagens föreställning.

Det har inte bara blivit jobb, jobb, jobb under hösten i Finland, utan vi har även upplevt många kulturella aktiviteter tillsammans och utforskat huvudstaden och dess turistattraktioner. Bland annat har jag fått möjlighet att se de flesta av Svenska teaterns föreställningar, men även utanför, så som ”Nötknäpparen” som under flera år har gått på deras stadsopera. En annan kul händelse var Teaterdagarna i Esbo, där vi fick möta andra svensktalande skådespelare från hela landet och se teaterpjäser och nätverka med varandra.

Det kommer att hända så otroligt mycket spännande saker under 2015. ”Mamma Mia!” kommer att köras under hela nästa år och biljetterna går ju åt som smör i solsken. Ett nytt spännande projekt kommer att dra igång på allvar (vidare information under nästa ”Aktuellt”) och dessutom under några veckor under våren kommer ”Ondskan” att spelas på flera ställen runt om i Sverige. Ja, mycket händer och även en resa till New York under juli kommer att ske. Jag lovar att uppdatera er och glöm inte bort att gilla ”Sternulfs Nöje” på Facebook, där hela tiden senaste nytt skrivs veckovis.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF