Aktuellt

(Uppdateras ungefär varannan månad)

Söndagen den 6:e september 2015

Hej!

Sommaren bara rusade iväg och det känns smått märkligt att det redan är höstfeeling här i Helsingfors idag. När jag skrev senast befann jag mig i New York och hade varit där cirka två veckor. Det blev ytterligare två veckor med många spännande och coola föreställningar, men också många dansklasser, som än idag får mig att känna mig inspirerad och toklycklig över Amerikaresan.

Det var perfekt att jag var iväg och tog dansklasser på Broadway Dance Center i somras, då jag nästan direkt när jag kom hem, höll en dansworkshop i modernt för Athletic Dance i Blekinge. Jag ville verkligen få de danssugna tjejerna och killen att känna min glädje och inspiration efter min månad utomlands. Det var väldigt fint respons och förhoppningsvis kommer vi finna samarbete även framöver. Förutom workshopen fick jag möjlighet att recensera en fars i den största lokaltidningen när jag var hemma i Blekinge, vilket också var väldigt lägligt med tanke på hur mycket jag hade sett i New York och även då kunde se hur hög nivå vi har i vårt lilla län.

I början av augusti hade vi repetitionsstart av ”Mamma Mia!” i Helsingfors och det var mycket härligt att se alla fina kollegor igen. Det var repetitioner under cirka två veckor, därefter en spelårsöppnig (där repertoaren på Svenska teatern för 15/16 presenteras) och sedan nypremiär! Återigen kokade hela salongen efter sista applådtacket och vi firade med skumpa efteråt.

Nu har vi redan kört över 20 föreställningar, eftersom vi fram till nyår kommer att spela tisdag-lördag (totalt sex föreställningar i veckan) i princip varje vecka. Jag har även gjort två inhopp, som Chili och jag ser fram emot en spännande höst med ny, ABBA-galen och förväntansfull publik. Vi har redan haft otroliga 100 000 (!) som har sett oss och nu är det verkligen sista chansen att se ”Mamma Mia!” för efter nyår är det definitivt färdigspelat. Det har varit en magisk upplevelse och jag fasar nästan redan nu inför sista föreställningen, då vi troligen inte kommer vara så många som inte kommer stå och gråta när de sista låtarna spelas.

I augusti har jag även skaffat mig Instagramkonto (”sternulf.se” kan ni söka på om ni vill följa mig) och hade en väldigt fin fotosession med min kollega Johan. Många av bilderna finner ni som vanligt under fliken ”Galleri” här på hemsidan, men vill ni även följa mig som modell och backstage tycker jag verkligen ni ska gå in på min Instagramprofil.

Även den övriga hösten kommer innebära en hel del modelljobb. Ett håller på att planeras för i oktober i Oslo och ett håller på att diskuteras för i Stockholm i november. Det är det som är så smidigt med att ha så nära hem till Sverige/övriga Norden, att det går att ta ett flyg på bara någon timme.

Förutom ”Mamma Mia!” och modelluppdrag kommer jag under hösten att återigen uppdatera mig själv med ”Ondskan”-texten, då föreställningarna drar igång cirka tre veckor efter att vi kört sista ”Mamma Mia!” på nyårsafton. Dessutom ska jag nöta in all texten för min nyskrivna monolog ”Komma ut”, som återigen har fått ett stipendium. Summan är inte satt ännu, men vi ska talas vid nästa gång jag är i Stockholm och då kan jag även göra det officiellt, men det känns fantasiskt att redan fyra olika instanser har valt att stötta detta viktiga HBTQ-projekt.

Vi ses!


 oskar  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • PDF